Myrthe Sonneveld

Florida: an oral presentation, abstract award, blood cell run and lots of sun

| 1 Comment

The trip continues to Florida, USA waar het jaarlijkse hematologiecongres van de American Society of Hematology (ASH) wordt gehouden. Samen met 24.000 andere mensen luister ik dagenlang naar de nieuwste bevindingen in zowel maligne hematologie over bijvoorbeeld leukemie als niet-maligne hematologie over sikkelcelziekte maar ook mijn eigen onderwerpen: immunohematologie en bloedtransfusie. Anders dan mijn vorige internationale congres in Banff, Canada, is mijn basiskennis dit keer wél voldoende om het merendeel te kunnen begrijpen en voel ik me helemaal op mijn plek.
Mijn recente project valt duidelijk in de smaak want met het door mij ingestuurde abstract word ik gevraagd een oral presentation te houden en win ik een abstract award! Zoals je zou verwachten bij een congres voor 24.000 mensen zijn de zalen gigantisch. Één van de zalen is zo groot als de halve jaarbeurs, de spreker staat als een klein stipje ver weg op het podium omringt door enorme schermen waarop zijn hoofd reusachtig groot wordt vertoond. Lichte paniek bekruipt me bij het idee dat ik straks ook voor zo’n volle zaal moet staan. Gelukkig valt het mee en passen er in ‘mijn’ zaaltje W308 maar een paar honderd man. Om geld in te zamelen voorde ASH foundation waarvan weer beurzen voor arme onderzoekers als ik worden uitgekeerd zijn er allerlei activiteiten, zo ook de Blood Cell Run. Samen met twee collega’s sta ik ’s ochtends om 7.15AM in de hitte van Orlando, Florida aan de start. Het valt me erg zwaar na al die weken vakantie maar met 5km (nee, langer was niet mogelijk, wel korter) in 24:37min. op een overall 149e plek (in totaal 1000 mannen en vrouwen) ben ik toch best tevreden. Een uur voordat ik mijn presentatie moet houden krijg ik bericht dat een ander gesubmit artikel onder kleine voorwaarden zal worden geaccepteerd, feest! Vol positieve energie – ik vind het behalve spannend namelijk ook wel erg leuk om te laten zien waar ik een jaar op heb zitten pipetteren – begin ik mijn presentatie, en het gaat goed! Kennelijk heb ik de concurrentie met Mickey Mouse in het nabij gelegen Disneyland gewonnen want er zitten aardig wat mensen inde zaal. Ik krijg veel vragen van geïnteresseerde mensen vanuit de hele wereld en word zelfs na afloop van de sessie benaderd. Als kers op de taart gaan we ’s avonds uiteten met de afdeling hematologie van het AMC in een heerlijk visrestaurant en kan ik iedereen mijn badge, behangen met vlaggen voor m’n prestaties laten zien, met het oog op mijn verdere carrière kan ik niet anders zeggen dan dat dit een bijzonder geslaagde dag is.         
   
Maar behalve werk heeft Florida meer te bieden. Zo kun je hier bijzonder goed zwemmen, zonnen en winkelen. Ik houd niet van roze en heb al maanden niet gewinkeld om te sparen voor mijn droomreis naar Bolivia maar hier in Orlando blijk ik toch een echte vrouw. Ik ga me helemaal te buiten en koop gênant veel kleren, schoenen en tassen. Een snel bezoek aan Ashley en Lori in het prachtige Viera aan de oostkust met een snelle blik op Cape Canaveral (oké het ligt niet aan mij, ook autocorrect wil hier dolgraag carnaval van maken) maken de trip compleet. Some people do have it all, and today I feel like I’m one of them. 

     

  

     
 

One Comment

  1. Pingback: lego star wars full game pc download

Leave a Reply

Required fields are marked *.