Myrthe Sonneveld

Statendam

| 6 Comments

Na een dag hard werken besloten Iris en ik om een uur in de zon te gaan zitten voor we naar de afscheidsbbq van Ellen zouden gaan. Op het plein van Otrabanda aangekomen zien we zoals wel vaker een enorm cruiseschip liggen, de Statendam.

Opweg naar het schip om te gaan vragen of we misschien eens een kijkje mogen nemen op zo’n enorm schip vragen we twee mensen om een toeristische foto van ons te maken (zie foto’s). Deze mensen blijken Nederlanders Siem en Riet te zijn en ze reizen met De Statendam. Vriendelijk als ze zijn zeggen ze dat we wel met hun mee mogen lopen naar het schip om te vragen of we even mogen kijken.

Bij aankomst blijk je maarliefst 2 maal een pasje te moeten laten zien, worden je handen gedesinfecteerd en gaan je spullen door een scanner. Riet vraagt direct aan de kapitein (?) of ze ons hun hut mogen laten zien. ‘Are you relatives?’ is de vraag. ‘She’s my nice’ zegt Riet direct. De kapitein kijkt argwanend maar we krijgen zowaar een gastenpas!

Siem en Riet laten ons het hele schip van 14 deks zien. Enorm groot, alles is enorm! In de liften liggen kleden met welke dag het is vandaag, er is een zoet- en zoutwater zwembad. Op elke verdieping life muziek, klassiek, jazz of anders, 3 restaurants, een ‘teensdeck’, tennisbaan, fitness, sauna, theaterzaal, bioscoop, bibliotheek met boeken in alle talen, computerzaal, bioscoop, creche enz. enz. We keken onze ogen uit!

Samen met Riet en Siem halen we een ijsje bij de meneer die de hele dag ijsjes staat te scheppen voor iedereen die maar wilt. We moeten vooral lang blijven en veel eten zeggen Siem en Riet.  Door menig personeelslid worden we begroet met een echt amerikaans ‘welcome a board’.

We kwamen eigenlijk alleen maar even kijken maar als Riet en Siem weg zijn en we wederom langs het enorme buffet met taarten en koekjes komen besluiten we toch een keer op te scheppen. Na een rondje taart en koekjes ziet de saladebar er opeens enorm aantrekkelijk uit -groente is er nauwelijks op Curacao- en dus eten we nog een boord. Omdat het toetjesbuffet inmiddels is veranderd besluiten we nog een rondje taart, ijs en koekjes te eten om vervolgens toch echt naar de bbq van Ellen te gaan.

6 Comments

  1. Wat een toestanden daar in Willemstad. Moet je eerst de hele dag werken (?) en daarna nog een groot schip bezichtigen en ijs en taartjes en ook nog …………. groenten eten. Het leven moet niet zwaarder worden.
    Ik veronderstel dat je dit soort trucs vaker kunt uithalen en dat het leven op zo’n manier echt goedkoper gaat worden. Maar dan moet die bikinimaat wellicht wat groter?
    Heb je je overigens al aangemeld voor de koninginnedag borrel op de ambassade. Da’s ook allemaal gratis (Oranjebitter) drinken en (haring-)eten.
    Hier doen we ut gewoon rustig aan. Vanavond at Myriam met Elise en ik voedde me met een simpele risotto met zeevruchten, tomaten en erwtjes. Zonder taartjes en ijsjes na!!!
    Het gaat jullie goed!!

  2. Pracht verhaal. Je hebt onmiskenbaar schrijftalent dame. Heb mij in ieder geval rotgelachen. Je weet toch dat bijna dagelijks zo’n groot schip bij jullie voor het ziekenhuis aanlegt met altijd wel een Hollandse Riet en Siem aan boord en als jullie er zo mager blijven uitzien, zal het bijvoederen van zielige landgenoten in den vreee tot hun vanzelfsprekende burgerplicht horen.

  3. hoera voor de Statendam en hulde aan Riet en Siem die er voor hebben gezorgd dat twee hardwerkende hongerige zieltogende naar vitaminen snakkende stagiaires een dag fatsoenlijk te eten hebben gekregen! ik maakte mij al vreselijke zorgen met al die foto’s van magere bikinimeisjes.
    mammie

  4. ik heb er maar 1 woord voor: typisch

    haha lekker bezig daar

  5. Hee myrt!!

    Zo te horen heb je t allemaal weer goed voor elkaar, gratis koekjes en taart!! Had je niet wat kunnen opsturen naar huis;) Hoe gaat ie verder daar?? Hoe is het in het ziekenhuis al veel bijzondere dingen gezien? Hier gaat alles wel relaxed, studie gaat z’n gangetje wel druk aan t worden maar dan denk ik gewoon en curacao en dan komt alles goed. En met het huisje gaat t ook allemaal toppiejoppie, mocht je je zorgen maken. Have fun daar!!

    Xx,fieke

  6. Beste Mythe,
    Je verslag over je bezoek aan de Statendam gelezen; het doet ons deugd dat jullie toch gebleven zijn en nog gegeten hebben; al is de volgorde wel wat vreemd.
    Wel bedankt voor jullie reactie diezelfde avond nog; hoe kwamen jullie aan zo’n echte
    Holland Americalijn-enveloppe? En jullie hebben ons echt verrast met de Hallmarkcard
    De foto is goed gelukt; jullie andere foto’s ook?
    Onze reis is heel goed verlopen;wij rusten nu uit en jullie arme stakkerds moeten weer hard werken heb ik begrepen.We hebben aan die avond een heel prettig gevoel overgehouden.Hartelijke groeten en misschien eens tot ziens.

Leave a Reply

Required fields are marked *.