Myrthe Sonneveld

Weekend

| 1 Comment

Als op vijdagmiddag om 16.45 uur zelf in het ziekenhuis de internetverbinding weg valt besluit ik dat ik weekend heb en dat het tijd wordt om mijn 8 voor neurologie te gaan vieren.

Ik was reeds door Robin op de hoogte gesteld van het feit dat Rif Fort uitverkoop heeft en dat betekent tot wel 70% korting bij dure winkels als Tommy Hilfiger, Guess, Diesel e.a. Op naar Rif Fort dus om een nieuwe bikini te scoren, want aan 3 blijk ik hier niet genoeg te hebben.

Helaas, de ene na de andere winkel doe ik aan zonder een bikini te vinden. Wel koop ik een roze linnenbroek omdat ik ook heb geconcludeerd dat de verhouding werk/weekend kleren in mijn kast niet helemaal in balans is met het aantal dagen werk/weekend.

Wanneer ik in de volgende winkel vraag of ze ook bikini’s hebben en het antwoord wederom ‘nee’ is wordt het zoontje van de eigenaresse met mij mee gestuurd waar ik dan wel heen moet. Deze jongen van 10 uit Venezuele die zowel vloeiend Nederlands, Engels als Papiamento spreekt brengt mij tot een paar straten verderop. Helaas, ook hier geen geschikte bikini.

Uiteindelijk toch een bikini gescoord, en wel in een winkeltje in Punda waar de locals ook komen, afgeprijst van 80 naar 25 naf, goeie deal.

Na de catch of the day – lekkerbekje, die zwemt hier toch niet? catch of yesterday dan misschien? – naar het afscheidsfeestje van arts-assistent Maarten en zijn vriendin in een super mooi groot huis aan het water met DJ en hapjes en drankjes en het halve Sehos.

Iris en Jaap willen slapen maar ik moet natuurlijk mijn 8 voor neurologie nog vieren dus op naar Bermuda. Een soort discotheek, deels buiten, deels binnen, waar ook (handtastelijke) locals komen. Super leuk gedanst met wederom het halve Sehos, maar dan de co’s.

Vanmorgen om 9.00 uur werd het park hier gestofzuigd, dus echt uitslapen was er helaas niet bij, dan maar het huis boenen.

Op naar surfles, de tweede alweer! Windsurfen is echt super leuk en helemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt. Elke les een kleinere plank of groter zeil. Samen met Aukje en Marlieke scheur ik op m’n plank over Spaans Water, goed voor romp- en armspieren overigens, tot de 2 uur lestijd weer voorbij zijn.

Een Curacaose pannenkoek voor 2.5 naf eten aan het water en dan naar het strand bij Zanzibar om verder te slapen. Ook hier hebben ze happy hour, van 5 tot 6 staat iedereen opgedirkt aan de bar om (alleen) de alcoholische drankjes voor de helft van de prijs te drinken.

Morgen mijn eerste duikles voor mijn padi, ik heb er zin in!

One Comment

  1. Wat een zwaar leven daar! We komen snel mee doen.
    Knuffel
    C

Leave a Reply

Required fields are marked *.