Myrthe Sonneveld

Open Water Diver

| 2 Comments

Gister eerste van de 6 duiklessen gehad, het was super leuk!

Een paar jaar geleden heb ik al eens introductieduiken gemaakt hier op Curacao met Ben en in Mexico met Mama en Cees maar mijn padi heb ik nooit gehaald. Dat moet dus zeker gebeuren als je 4 maanden op Curacao zit!

Ik heb een leuke Nederlandse instructeur die iedereen als invalide beschouwt, maar de één wat minder dan de ander, dus perfect voor mij. Er waren ook drie mannen die hun ” reddingsduik” bevret gaan halen en ik mocht slachtoffer spelen.

Het was weer even wennen onder water, het diepe ademhalen, klaren en je masker afzetten, maar na een tijdje werd het steeds minder eng en steeds meer leuk.

Als slachtoffer speelde ik dat ik onder water kramp in mijn been kreeg, in paniek raakte, niet kon klaren, trok ik die slang uit mijn mond of bij één van de cursisten en zij moesten mij dan redden. Nou ‘t is gelukt hoor, ik leef nog.

‘s Middags met mijn Padi theorieboek op het strand bij Cabana met Robin en wat van zijn huisgenoten. Met wat moeite ben ik ook nog vrienden geworden met grote, stoere mannen van de landmacht. Nadat ik me had voorgesteld was ik meteen afgeschreven omdat mijn accent te ‘kak’ is. Of ik altijd al in Amsterdam heb gewoond, nee, dus of ik mijn accent bij m’n dispuut of jaarclub heb geleerd, nee ookal niet, ik roei. Oh, toen werd ik opeens wel potentieel aardig en wilden ze zowaar een gesprek met me voeren! Waar dat roeien al niet goed voor is. Dus nu weet ik dat deze 5 grote, stoere landmachtmannen NIET van de marine zijn (hugh mistake!!), hier allemaal als eenheid een jaar gestationeerd worden en echt niet de hele dag rondjes rennen maar ook heel veel theorieles krijgen. (Armpje bedankt, door jouw info over Guido kon ik goed meepraten)

‘s Avonds zoals elke zondag naar happy hour bij Wet&Wild waar ze voor mensen die niet rijden als ze gedronken hebben (ik krijg sterk de indruk dat ik de enige ben op heel Curacao) alleen fruitpunch hebben. Normaal gesproken zijn alleen alcoholische dranken voor de helft, wat betekent dat je meer betaalt voor je glas cola dan voor een glas baco, gek verhaal.

Gelukkig is happy hour al van 6.00 tot 7.00 dus kun je prima om 9.00 uur weer thuis zijn om nog even gezellig te eten met buurman Tim en dan alsnog vroeg naar bed.

2 Comments

  1. Blij dat ik je heb kunnen helpen 😉 Klinkt goed daar! Beter dan hier met pisweer, maar hopelijk is het zo droog dan kan ik fietsen op jouw oude/mijn nieuwe fiets!! Liefs!

  2. Lieve Myrthe,
    Het is hier nu Hemelvaartsdag en dus zondag en lekker rustig. Ik ben nog wat aan het werk en ga zo naar Amstelveen want het is ook donderdag. Morgenmiddag ga ik na het werk ‘zakelijk’ golfen met een andere partner van READ en twee relaties. Ik moet toch wat met al m’n handicaps! Het is hier nog steeds raar weer, veel te koud (11 graden C) voor de tijd van het jaar (normaal 17 graden C) en bewolkt. Kennelijk zorgt de opwarming van de aarde, de vulkaan op IJsland, et cetera, voor grote verschillen hier. Leuk dat duiken. Heb ik destijds op Malta ook gedaan. Tot 35 m diep. Prachtig met volledig licht door de zandbodem, zal bij jou minstens zo mooi zijn. En op zoek naar inktvissen enzo. Soms ook scary, we moesten een keer haast aan reddingsduiken doen omdat er in ons groepje een dikke Arabische sheik zat die zo tekeer ging en daarmee zoveel zuustorf gebruikte dat zijn fles op de bodem bijna leeg was. Moesten we opeens snel naar boven, terwijl de instructeur hem zuustof bijgaf! Daarna wel gelachen, hij werd elke dag afgeleverd per Rolls, maar mocht na dat incident niet meer meeduiken! Heel veel succes met je onderzoek in Sehos (Myrthe Elisabeth in het St Elisabeth) en plezier met al je avonturen. Liefs xxx g

Leave a Reply

Required fields are marked *.