Myrthe Sonneveld

Op de bon

| 0 comments

Hemelvaart is op Curaçao ook een feestdag en dus zijn we vrij!

Om Hemelvaart goed te beginnen duik ik ’s ochtends de diepte in met duikleraar. Vandaag telt niet mee als echte duik maar ik doe Module 1. Ik moet mijn duikvest af- en weer omdoen aan de oppervlakte en op de bodem, hetzelfde met de loodgordel. Ik leer wat te doen als mijn buddy uitgeput is en hoe ik deze dan moet verplaatsen. Ook moet ik mijn masker onderwater vol laten lopen daarna weer leeg zien te krijgen zonder m’n lenzen te verliezen, dit heb ik altijd de vervelendste oefening gevonden maar gelukkig lukt het in één keer. Meteen het eerste deel van mijn theorietest gemaakt en ik had zowaar een 10. Ik zit er lekker in na die 8 voor neurologie.

’s Middags met Iris naar het strand bij Cas Abou ijverig mijn theorieboek gelezen, want voor je Padi moet je ook een theorie-examen doen van maarliefst 50 vragen. Gelukkig is het op ‘fietsexamen’ niveau, dus dat komt vast goed.

Helaas worden we op de terugweg aangehouden bij een politiecontrole en moet ik mijn rijbewijs laten zien. Na lang wikken en wegen heb ik in het tweede weekend besloten toch maar geen rijbewijs mee te nemen naar het strand, want als deze gestolen wordt kan ik hier geen nieuwe regelen en heb ik een nog groter probleem! Helaas vond Meneer agent dit geen goede reden en heb ik nu een boete van 50 naf L. Ik zeg nog dat je in Nederland binnen 24 uur je rijbewijs mag komen laten zien maar geldt hier kennelijk niet.

Om de frustratie weg te krijgen ’s avonds gaan hardlopen met mijn vaste hardloopgroep van donderdagavond. De langzaamste mensen waren er niet dus ik was helemaal kapot aan het einde van de training, wel erg lekker! De trainer verhuurt ook fietsen en deelde me mede dat hij nieuwe wielrenfietsen heeft besteld, ook één van mijn maat, dus dat we een keer een tocht over het eiland kunnen gaan fietsen, super leuk dus!

Vrijdagochtend weer hard aan het werk. Ik bracht de ochtend door in het ADC (Analytisch Diagnostisch Centrum) om kweekuitslagen van mijn patiënten op te zoeken. In het ADC doen ze alle kweken, serologie en paracytologie van heel Curacao, Bonaire en soms Sint Maarten. Ik word blij verrast wanneer me gevraagd wordt of ik wat wil drinken en ik voor het eerst sinds mijn komt hier een normale en lekkere kop koffie krijg! Er komt zelfs warme chocolademelk uit dit apparaat wat erg lekker is als je uren in de koude airco zit. Ik verheug me nu al op mijn volgende dagje ADC.

In het ADC lees ik ook over de BRMO (Bijzonder Resistent Micro-organisme), welke vorige week in het ziekenhuis is gespot. Alle mensen van de betreffende zaal zijn (beter of niet) maar naar huis gestuurd, want alles is beter dan besmet worden met een BRMO en meer plek is er niet. Dan is het contrast met Nederland toch opeens wel groot.

Leave a Reply

Required fields are marked *.