Myrthe Sonneveld

Beestjes

| 1 Comment

Er is veel leven op Curacao, zo zien we hier regelmatig een leguaan, salamander, pelikaan, kolibrie of flamingo. Volgens Iris zijn dieren op een eiland altijd kleiner dan op het vastland, gewoon omdat er minder voedsel beschikbaar is.

Dit geldt echter niet voor 2 soorten organismen die we hier gespot hebben, namelijk 1) de Antilliaan en 2) de kakkerlak. Het eerste organisme wordt veelvuldig gevuld door de heren Donalds, Kentucky, King,  Subway en Domino. Meneer Donalds promoot zelfs dat er al meer dan 9.5 biljoen bestellingen zijn gedaan en dat is duidelijk te zien. Ongeacht het tijdstip van de dag, er staat altijd een gigantische rij van auto’s voor de drive through, kennelijk zijn de tien passen van auto naar counter al teveel gevraagd.

Het tweede organisme weet zich ook goed te vullen en daardoor enorm te groeien. De eerste kakkerlakken werden gespot in het Sehos. Zeker wanneer het regent hebben deze beestjes de neiging met z’n allen in de droge gang te komen zitten. Na een week werden de eerste kakkerlakken in ons huis gespot, en wel op weg naar de badkamer door mijn slaapkamer. Drama en hectiek natuurlijk want in India heb ik nogal een kakkerlakkenfobie opgelopen. Daar ben ik zelfs eens ’s avonds laat boos uit een hotel vertrokken omdat ik weigerde te slapen in een bed dat bij aankomst vol kakkerlakken zat.

Anyway, Curacao blijkt de ideale plaats te zijn om over mijn kakkerlakkenfobie heen te komen want hier zijn ze veelvuldig aanwezig. Een enorme bus cockroach killer werd gekocht bij Centrum supermarkt en sindsdien verlaat geen enkele (getoonde) kakkerlak meer levend ons huis. Wanneer de beestjes besproeid worden met deze cockroach killker gaan ze als een gek heen en weer rennen over tandenborstels en handdoeken, maar na enkele uren (soms een hele nacht) spartelen de pootjes steeds minder en kunnen we het beestje verpletten en weggooien.

Het is overigens een fabeltje dat je kakkerlakken niet dood mag trappen omdat ze dan eitjes leggen. Na zorgvuldig kakkerlakkenonderzoek ben ik tot de ontdekking gekomen dat de vrouwtjes kakkerlak haar eitjes onder haar buik draagt. Bij gevaar (cockroach killer) werpt zij dit buideltje af om lekker verder te kunnen rennen (tegen muren op, over het plafond of onder deurposten door) of vliegen (ja ze kunnen vliegen!!). Het is dus noodzaak wanneer zo’n buideltje wordt gespot deze zo snel mogelijk uit je huis de verwijderen want voor je het weet zit je met een hele familie opgescheept. Tot zover de kakkerlak.

Tijdens mijn duiklessen zie ik gelukkig ook wel welkome beestjes! Zo spotte ik gister red snapper, calamari, makreel, Dory, en vele andere mooie vissen! Helaas werd ik tussen de 2 duiken door gestoken door een wesp en moest ik toen uitkijken voor haaien in verband met bloedverlies onderwater.

Mijn praktijkdeel van de Padi heb ik gister afgerond, alleen nog mijn theorie-examen en ik mag zonder instructeur gaan duiken!

One Comment

  1. Ieeeeee!!! Kakkerlakken! Gatverdamme. Erg dapper hoe je ermee opgaat 😉
    Gefeliciteerd met het behalen van al je vakken Myrt! Heb je snel gedaan, super goed!
    En ik heb de foto’s bekeken en je ziet er al erg professioneel uit in je witte jas 😉

    Ik heb afgelopen vrijdag de coschap Dermatologie met een ‘goed’ afgesloten en heb nu lekker 2 weekjes vakantie. Het begint hier nu toch ook wel een beetje lekker weer te worden. Maar het is vast niet zo warm als het bij jou is. Jaloers!!

    Leuk om je verhalen te lezen en je foto’s te zien!
    Heel veel plezier daar en succes met je onderzoek.

    Dikke kus Eef

Leave a Reply

Required fields are marked *.