Myrthe Sonneveld

Sint Maarten

| 0 comments

Zoals je wanneer je in Amsterdam woont een stedentrip maakt naar Antwerpen, Maastricht of Vlieland, ga je wanneer je op Curaçao woont naar een ander Caribisch eiland. En dus gaan mama en ik op vrijdag naar Hato voor een weekendje Sint Maarten.

Ik weet niks van Sint Maarten, behalve dat mijn lerares Frans van de middelbare school er heeft gewoond en ooit een paar uur in de badkuip doorbracht omdat er een orkaan was. Mama weet dat je in een uur een rondje over het hele eiland kan rijden. Nou, dat moet genoeg zijn.

Na 1 uur en 20 minuten vliegen met Insel Air komen we aan op het gloednieuwe vliegveld van Sint Maarten. We splitsen ons op en spelen alle autoverhuurbedrijven tegen elkaar uit tot we net zoveel voor de auto betalen als voor de verzekering, een goede deal dus. Ook op Sint Maarten is de Hyundai Getz in trek, we krijgen dezelfde witte Getz mee als waar ik op Curaçao in rondrijd.

Als we naar ons hotel ‘Flamingo Beach Resort’ rijden zien we al snel dat Sint Maarten een stuk groener en welvarender is dan Curaçao. De wegen zijn goed onderhouden, er zijn zelfs trottoirs! Er rijden een stuk minder barrels van auto’s rond die elk moment uit elkaar kunnen vallen en ondanks het grote aantal fast food ketens dat we ook hier passeren is de bevolking een stuk minder dik.

De Nederlandse kant van Sint Maarten blijkt erg aantrekkelijk te zijn voor Amerikanen. In tegenstelling tot Curaçao staan hier enorme wolkenkrabbers waar al deze Amerikaanse toeristen in worden gestopt. Ons hotel is zelfs zo Amerikaans dat we een kamer hebben met een complete keuken (reusachtige oven, gasfornuis, magnetron, broodrooster, blender, afwasmachine), een complete zitkamer en maarliefst 2 grote tv’s.

Philipsburg is de grote stad aan de Nederlanse kant van het eiland. Het ligt pal aan de zee dus tussen het winkelen door kun je prima een duik nemen. Op de terugweg naar ons hotel staan we in de file. Dat is het nadeel van maar één weg rond het hele eiland, zodra er iets gebeurd kun je geen kant op. Gelukkig zijn we op Curaçao lekker tranquilo geworden.

Leave a Reply

Required fields are marked *.