Myrthe Sonneveld

Herfstvakantie

| 1 Comment

Op maandag merken Jos en ik dat er geen klaar-overs zijn om ons te helpen oversteken, ze zullen zich wel vergist hebben in de tijd doordat de klok zaterdag een uur terug ging. Op woensdag realiseer ik me dat ze er niet zijn omdat het herfstvakantie is.

Ook in het ziekenhuis is duidelijk te merken dat het herfstvakantie is, het is druk. Alle kinderen die geplande operaties nodig hebben moeten die in de vakantie krijgen, stel je toch eens voor dat ze 2 dagen school missen. Ondanks het maximum aantal van 8 toegestane opnames per dag komen ze met wel veertien. Met tot gevolg dat alle bedjes vol zijn en er via de Spoed niemand meer kan worden opgenomen.

Op dinsdag ben ik van wacht. 1 november is het namelijk Allerheiligen, en dat moet gevierd worden dus is iedereen vrij. Het voordeel van een ‘weekenddienst’ is dat het personeelsrestaurant dicht is en dus eten we in het bezoekersrestaurant waar ik als dessert mag kiezen uit wel 15 verschillende soorten taart! Als wacht ben ik inzetbaar op de kinderafdeling, neonatologie en spoed. Ook op de spoed is het druk. Het is een nationale feestdag en dus ideaal voor papa en mama om met hun koter naar de dokter te gaan, hoeven ze geen vrij te nemen. Klein minpuntje, zowel de neo als de kinder liggen vol en dus zitten we vervolgens te puzzelen of er geen kinderen zijn met ontslag kunnen zodat er weer nieuwe kunnen worden opgenomen. Een dozijn brakende kinderen verder mag ik gelukkig gaan slapen, ik kan geen kind meer zien.

Om 5 uur gaat de telefoon, er is een 3-jarige met een tonisch clonisch insult (epilepsie) op de spoed en er is een arts-assistent uit bed gebeld om pasgeborene uit een ander ziekenziek te gaan halen. Ik moet zeggen dat ik toch niet zo goed ben in zonder slaap presteren, ik bedank dan ook vriendelijk voor het mogen plaatsen van een navellijn. Tot groot vermaak van de rest val ik tijdens de briefing ongegeneerd in slaap. Gelukkig mag ik zo naar huis en heb ik vrij om te slapen, m’n case report nog eens te herschrijven, to yoga’n met m’n Aldi yoga pakket en Dexter te kijken!

One Comment

  1. In zo’n ver buitenland raak je gemakkelijk ontregeld:-)

Leave a Reply

Required fields are marked *.