Myrthe Sonneveld

Papaya

| 3 Comments

Dinsdag om 08.00 uur in het ziekenhuis bleek Prof. Duits die dag geen tijd te hebben, woensdag om 08.00 uur terugkomen luidde de boodschap.

Opzoek naar een auto dan maar! Tijdens mijn rondleiding door het ziekenhuis van Lonneke (die hier al een half jaar onderzoek doet) komen we tot mijn grote vreugde autologende Theo tegen. Theo doet in auto’s. Theo verhuurt auto’s, Theo verkoopt auto’s, Theo repareert auto’s, Theo keurt auto’s, Theo verkoopt auto’s door. Theo doet dus in auto’s.

Helaas, de auto van Theo zelf is kapot dus hij heeft vandaag geen tijdelijk huurauto voor me beschikbaar. Wel heeft hij een auto voor 3000 naf te koop. Lonneke vraagt Theo of hij haar auto kan verkopen, want ze gaat bijna weg, dus opeens is daar een suzuki samurai jeep voor 5000 naf te koop!

Geen idee wat hiermee te moeten doen besluit ik toch eerst een tijdelijke auto te huren.

Op naar een simkaart, in de straat naar het ziekenhuis zit een ‘Digicel’ waar de meneer zelfs de simkaart in mijn telefoon stopt en hij zelfs wordt getest op de fax, service all over.

Het laatste punt van mijn to do list, ik dacht immers pas rond 16.00 uur weer vrij te zijn, verloopstekkers, want ze hebben nogal vreemde stopcontacten hier. Ook dat kan in de straat naast het ziekenhuis in een winkel waar ze lampen, shampoo, tv’s en verloopstekers verkopen.

Terug naar puntje één bel ik Harry, een Nederlandse autodealer hier op Curacao, Harry raad me sterk af een auto te kopen voor 4 maanden, maar ook hij heeft geen huurauto voor me.

Op naar de bus dan maar en lekker naar het zwembad bij Ellen. Bij de bushalte in Otrabanda blijk ik de bushalte in Punda te moeten hebben dus verzorg ik mijn weg, onderweg mijn eerste papaya gekocht.

Bij bushalte Punda blijken er niet echt bussen te gaan naar waar ik heen moet. Ondertussen verbrand – ik had immers de hele dag in het ziekenhuis zullen zijn dus ben niet ingesmeerd met mijn factor 50 – en klaar om in huilen uit te barsten besluit ik de reeds doorgespitte Via Via (marktplaats op papier) eens door te kijken. En bij het openslaan kom ik direct op ‘Car rentals’, ik zoek de goedkoopste uit (40 naf/dag) en bel op. De auto is nog te huur! Eigenaar Wilbert komt me wel even halen bij het busstation, hij moet ook zijn zoontje ophalen van school en goedgelovig als ik ben besluit ik in te stappen. Wilbert heeft 20 jaar in Nederland gewoond, waarvan 16 jaar in Amsterdam, een erg vriendelijke man, erg leuk huis en kinderen ook, ik heb mijn eerste Antiliaanse vrienden gemaakt!

Van Wilbert huur ik zijn oberginekleurige Mitsubishi en rijd weer naar Ellen. Hoera, gelukt!

Na een bezoek aan de Albert Heyn (excuus maar deze lag op de route) waar ik rijst, ragout en doperwten koop lig ik om 16.00 uur in de schaduw aan het zwembad.

Woensdag dan eindelijk begonnen bij Prof. Duits. Wat ik precies ga doen is nog steeds niet duidelijk, ik krijg literatuur mee en zit de hele dag ijverig te lezen in mijn hokje met airco!

Ik word vrienden met Els bij wie ik een witte jas en badge regel en durf pas weer naar buiten als het bewolkt (bewolkt? Ja bewolkt!) wordt om mijn tere schouders te redden.

Zojuist mijn eertse papaya geschild, gesneden en getupperwared, de hele koelkast ligt er vol mee, heerlijk!

3 Comments

  1. Hi Myrt,
    Wel hartstikke leuk om je zo van afstand te volgen. Als ik mijn ogen dicht doe ben ik er gewoon.
    Heerlijk hè die Papaya’s en prima karretje zo te zien en gelukkig is de Antilliaanse gulden niet hetzelfde als de euro…
    Wij hebben gisteren met de jou bekkende redacties van MC en AN op ons jaarlijks uitje een heuse speelfilm gemaakt. Mij rol was afwisselend koffiejuffrouw en geluidsman. Vanwege mijn kleurenblindheid en de rode lampjes op de camera hebben ze de rol van cameraman maar gauw aan een andere gegeven. Het resultaat is redelijk onthutsend geworden zoals je snapt. Liefs Ben

  2. hi zus, mn eerste comment werd geweigerd dus we proberen het opnieuw!blij te horen dat je goed bent aangekomen, fijn onderkomen hebt bij ellen en al een huurauto hebt. Ik moet nu weer aan de slag dus langer comment volgt. Succes met stage en verhuizing naar je vaste onderkomen, ben heel benieuwd, en doe voorzichtig met je tere huidje! Xxx jen

  3. Lieve Myrthe,
    Hoe is dat “gangster” nou ook weer ontstaan? Ik vond het echt heel schattig en aandoenlijk, jouw vantevoren aangekondigde oorverdovend huilend afscheid nemen. Is ook een hele onderneming zo naar het buitenland, maar een ervaring die je de rest van je leven meeneemt. Madeleine vond het heel leuk nog zo laat met jou sms-en! Ben benieuwd of je de Mitsu blijft huren of dat je toch een jap gaat kopen! Ik hoop dat je intussen in het ziekenhuis aan het werk / onderzoek bent, want daar gaat het je om. En stop de factor 50 maar in je tas, voor het geval je weer een vrij moment tussendoor hebt. Het is nu vrijdagavond, morgen vroeg gaan Ronald (de projectontwikkelaar uit Zeist, waar ik commissaris bij ben) en ik (met een groep) naar Istanbul voor 5 dagen. Dat is alleen nu geworden: “volcano volente”! Jij bent net op tijd weg, want vanwege de vulkaan-as uit IJsland is het vliegverkeer in een groot deel van Europa stil gelegd, ook hier. We zijn benieuwd of we weg kunnen, morgen. En anders gaan we golfen en werken! Ik zal oma van jouw verrichtingen vertellen en de volgende keer als ik in amstelveen ben jouw site tevoorschijn toveren, kan ze meekijken! Heel veel liefs, zet ‘m op! G

Leave a Reply

Required fields are marked *.