Myrthe Sonneveld

2/3 Regel

| 1 Comment

Afgelopen weekend geen surf-, noch duikles, ik kreeg bezoek en was jarig.

Vrijdagmiddag mama en Cees opgehaald van Hato (Airport Curacao), super leuk om weer eens echt bekende gezichten te zien. Het is hier allemaal heel leuk en gezellig, maar het blijft toch wel oppervlakkig, dus soms voel ik me wel wat alleen. Nu kan ik dus weer naar hartenlust m’n verhalen vertellen aan vertrouwde mensen.

Zaterdag geen tijd voor surfles, want er moeten pannenkoeken gebakken worden! Omdat ik altijd nogal jarig ben op m’n verjaardag vind ik dat ik mijn verjaardag niet zomaar voorbij kan laten gaan. Ik nodig wat mensen uit met wie ik toch zeker meer dan tien woorden heb gewisseld, erg gezellig! Na een dagje strand bij Blue Bay stort ik me vol enthousiasme op een berg pannenkoekenmix, eieren, melk, stroop en poedersuiker (de Albert Heyn heeft hier alles). Leuk idee, zo’n Hollandse verjaardag, maar ik begrijp nu wel waarom men hier geen pannenkoeken eet, het is gewoonweg veel te warm om uren boven het fornuis te hangen. Twee uur later heb ik dan toch mooi 35 pannenkoeken gebakken en kan mijn pannenkoekenfeestje beginnen.

Mama en Cees hebben slingers meegenomen en ik krijg zowaar allemaal leuke cadeautjes! Hier op Curacao is het gewoonte dat je naar een verjaardag gewoon je eigen drank meeneemt in plaats van een cadeautje omdat hier toch niet zoveel dingen te koop zijn, je alles weer terug moet nemen in je koffer en iedereen dan zelf kan verzinnen hoe dronken ze gaan worden.

Ondanks dat we moe zijn van de hele week hard werken, vrijdag dansen bij Bermuda en al het pannenkoeken eten gaan we toch dansen bij Mambo, Johan Gielen draait. Bij Mambo introduceer ik de 2/3 regel. De 2/3 regel is alsvolgt: een borst moet minstens voor 2/3 bedekt zijn, anders is het onsmakelijk. Op Curacao zijn vrouwen aantrekkelijk als ze grote borsten en grote billen hebben. Vandaar ook dat je hier in de winkels onderbroeken met vulling kan kopen, een soort push-up bh voor je billen. Deze grote borsten moeten dan kennelijk ook gezien worden, want het is hier de normaalste zaak van de wereld als 2/3 van de borst buitenboord hangt. Nu klopt het helemaal dat er alsnog een enorm deel wél bedekt is in het geval van menig Antilliaanse vrouw maar toch heb ik besloten dat dit niet prettig is voor de medemens. Daarom mijn advies: hanteer de 2/3 regel.

Bij toeval word ik in de nacht van de geboorte van de 2/3 regel, op 23 mei, 23 jaar.

Wanneer Cees op zondagmiddag mijn chocoladeverjaardagstaart met discodip waar ik al weken mee bezig ben gaat halen blijkt dat de bakker hem vergeten is. Typisch Curacao. Dit is de eerste verjaardag in mijn leven zonder taart, ik hoop dat er geen zullen volgen. Gelukkig weet Cees wel super lekkere cup cakes met spikkels voor de helft van de prijs mee te krijgen, dus eet ik bij gebrek aan taart maar 3 cup cakes, ook lekker!

Van Sebas krijg ik via mama en Cees een bon om samen te gaan duiken als hij hier is, van Iris een onderwatercamera en van Marlieke en Aukje een leitje waarmee je tijdens het duiken onderwater toch kan communiceren, ik ben er helemaal klaar voor!

’s Avonds eet ik zowaar asperges. Ik eet al jaren asperges op mijn verjaardag en gelukkig heeft mijn bezoek asperges uit Nederland weten vacuüm te zuigen en zijn ze nog lekker ook!

Ik word de hele dag plat gebeld/maild/smst/facebookt/hyved door allemaal lieve mensen die ondanks mijn afwezigheid toch aan mijn verjaardag denken, heel erg bedankt, ik voelde me enorm jarig!

One Comment

  1. Amazing website content. Just what I ended up being researching for!
    Best regards,
    ps
    Know your SERP with with lepsoft.’com

Leave a Reply

Required fields are marked *.