Myrthe Sonneveld

Lunch

| 0 comments

Het meeste wat ik mis als ik op vakantie ben, is een boterham met kaas. Wanneer mama mij op komt halen van Schiphol als ik op vakantie ben geweest krijgt ze dan ook altijd de opdracht om een boterham met kaas mee te nemen. Zo kan ik zo snel mogelijk mijn honger naar een lekkere Hollandse boterham met kaas stillen.

Hier op Curaçao is dit echter niet het geval. Op Curaçao geen gebrek aan boterhammem met kaas. Bij de Antilliaanse supermarkten Centrum of Vreugdenhil verkopen ze hele normale broden met zonnebloempitten of maanzaad. Bij de Albert Heijn kun je zelfs je Pain de Boulogne krijgen. Wanneer ik in het ziekenhuis lunch, eet ik dus meestal gewoon een boterham met kaas (of vruchtenhagel, hagelslag of pindakaas, het is hier allemaal) achter m’n computertje tussen alle patiëntendrukte door. Soms echter, is er meer tijd en ga ik met wat co’s of arts-assistenten naar ‘Pieters’. Pieters is het restaurantje tegenover het ziekenhuis waar lekkere koffie en goede lunch is te krijgen. Lunchen doe je hier met een pastechi, samosa of Johny cake. Een pastechi is een gefrituurde, ovaalvormige bal deeg, gevuld met kaas, kip, tonijn, forel of gehakt. Een samosa is gefrituurd bladerdeeg gevuld met ham en kaas, een soort gefrituurde tosti dus. Jonhy cake is hetzelfde als een pastechi maar dan met een wat uit de hand gelopen deeg/vulling verhouding. Erg lekker allemaal en het verklaart ook voor een groot deel de omvang van de lokale bevolking.

Als je echt tijd over hebt ga je naar de ‘vreetschuur’. Deze ligt achter de ronde markt in Punda. Hier zijn een stuk of zes kraampjes waar enorme borden met voedsel kunnen worden gekocht voor maar 10 gulden. Denk hierbij aan biefstuk, Stoba, gefrituurde vis of koeientong geserveerd met rijst met bonen en sla.

Met het bezoek van Sebastiaan – waardoor mijn blog zo ernstig verwaarloosd is – kan ik nu een restaurantgids van Curacao schrijven wat betreft het avondeten. To be continued…

Leave a Reply

Required fields are marked *.