Myrthe Sonneveld

De diepte in met Sebas

| 0 comments

Met Sebas ga ik maarliefst drie keer duiken. De eerste keer is bij Boca Sami, waar ik ook mijn ‘Open Water’ heb gehaald. Het is alweer zeven jaar geleden dat Sebas voor het laatst de -18m bereikte dus hoog tijd voor een opfriscursus. Tijdens deze duik zien we naast de gebruikelijke horden vissen dit keer ook platvissen, een of andere tong en veel waterspinnen.

De tweede duik maken we bij Snakebay. Hier zien we op 18 meter diepte een enorme zeeschildpad! Heel leuk om te zien hoe die beesten ook onder water zeer traag bewegen, poko poko he.

De derde duik maken we bij Porto Mari. De bedoeling is om met Maarten en Inge te gaan duiken maar die krijgen autopech dus wordt het wederom een duik met zijn tweeën. Dit keer hebben we een camera bij ons. Ook van mama en Cees kreeg ik een onderwatercamera, één die zelfs tot 35 feet (10 meter) diepte kan.

Ook Porto Mari is heel erg mooi en weer heel anders dan bij Boca Sami. We zien hier een enorme groene murene (zeeslang) van wel 2.5 meter lang! We hebben een zak oud brood bij ons en voor we het weten hebben we honderden vissen om ons heen. Heel veel kleine maar ook een paar enorme snappers! Zo groot zou ik ze graag op m’n bord zien. Na het voeren van de snappers hoef ik me in ieder geval nooit meer schuldig te voelen als zelf een lekkere snapper eet.

Leave a Reply

Required fields are marked *.