Myrthe Sonneveld

Vlaamse Gazelle

| 0 comments

Als ik op maandag op mijn Vlaamse Gazelle wil springen blijkt mijn band plat te zijn, bagger, ik houd niet van te laat komen. Bij gebrek aan een fietspomp ben ik vorige week ook al langs de fietsenmaker geweest maar die beweerde toen dat zelfs in Edegem de ventiels worden losgedraaid. Dus die stuurde me na het oppompen van mijn band weer weg. Met de fiets aan de hand loop ik naar het dorpsplein van Edegem waar zich de lokale fietsenmaker bevindt. Door de Vlamingen in het ziekenhuis heb ik me reeds laten vertellen dat fietsen in België nooit dezelfde dag klaar zijn, je kunt het beste reserveren. Ben ik toch benieuwd hoe men hier aan ziet komen dat zij een lekke band zullen gaan krijgen en vast een plekje reserveren. Gelukkig kan ik hier op het plein internet van een onbeveiligde dorpspleinbewoner want de fietsenmaker gaat pas om 9 uur open en het is pas 8.30 uur. Al scrabbelend gaat de tijd aardig snel voorbij, lang leve mijn iPhone!

Fietsen lenen of huren is hier niet mogelijk dus wat een geluk dat Frank net gister de mountainbike heeft gebracht! Met mijn broekspijp in mijn sok kom ik rijm een uur te laat dan eindelijk op de afdeling. Er is een meisje van 8 dat voor een insulinetest komt en omdat dat bij het zakken van de bloedsuiker nog wel eens gevaarlijk kan zijn moet ik daar anderhalf uur naast zitten. Niet zo’n ramp, want met een beetje geluk gaan ze een leuke film kijken. Vorige keer heb ik Barbie en het zwanenmeer gezien, dat was helaas niet zo’n succes, maar vandaag heb ik meer geluk, The Lion King staat op het programma!

Ik heb mazzel, mijn Vlaamse Gazelle is al 2 dagen later klaar! Een nieuwe binnenband want het ventiel was stuk. Op Curaçao had ik na 3 weken ook een lekke band, maar dan van mijn Getzje, toch opmerkelijk dat mijn fietsband vervangen hier bijna net zo duur is als daar mijn autoband.

Deze week maar 4 dagen werken want vrijdag is het de elfde van de elfde en dat betekent naast het begin van Carnaval ook Wapenstilstand. Het einde van de eerste wereldoorlog wordt herdacht. Een lang weekend, de verjaardag van Ashley en het elfjarig huwelijk van Jan en Joof zijn een goede reden voor een tripje naar Amsterdam, maar eigenlijk ga ik natuurlijk voor de intocht van Sinterklaas, de enorme hoeveelheden pepernoten en de zwarte pieten in de Bijenkorf.

20111204-163650.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.